Genuina skärgårdskänslan med boende på en idyllisk ö

På denna sida har vi samlat info om olika alternativ för bekvämt boende på en ö. Vi gör inga bokningar på boenden för er utan du vänder dig direkt till det ställe du är intresserade av. Bästa alternativet om man vill uppleva skärgården från kajak men ändå bo bekvämt är att bo i någon av Skärgårdsbyns stugor  eller på det helt nybyggda hotellet som är i omedelbar anslutning till kajakuthyrningen.


PS. Du kan även hyra självstagande kupoltält av oss. Det finns massor med sagolikt vackra öar och du kommer lätt hitta en alldeles egen för natten.

Sankt Anna skärgård

Kallsö

ca. 4 km rakt österut från Mon.

Vår närmaste större ö är Kallsö som har flera åretruntboende familjer.

Nybyggda stugor samt lokalt rökt fisk på södra udden på Kallsö

http://www.kallsofiskarn.se/

Tel 0708-95 99 35

Missjö

Ca. 10 km sydost från Mon.

På norrdostsidan av Missjö hos Mats Södling kan du boka Bed & Breakfast, bada badtunna, äta och dricka gott i den charmiga sjöbodsrestaurangen.
Perfekta boende för en till några nätter.
Öppet året runt men alltid med förbeställt.

www.sodlings.se/  Tel 0121-52030

Måsklabbarna

Ca. 11 km rakt österut från Mon.
Måsklabbarna är kajakparadisets pärla i S:t Anna ytterskärgård. Vackrare läge än så här för en stuga finns inte! Stugan har 4 bäddar, gasolkyl och spis samt förstås fotogenlampor vilket gör att den där speciella lyxiga vildmarkskänslan är 100%.  http://www.kallsofiskarn.se/
Mera info och bokning: Tel 0708-95 99 35

Aspöja

Ca. 13 km nordost från Mon.
Aspöja är en större ö vid yttersta havsbandet i norra S:t Anna skärgården med ca 20 bofast. Riktig "Astrid Lindgren idyll" med betande kor och får på strandängarna mellan de röd-vita husen.
Nya och moderna uthyrningsstugor samt sommarrestaurang, gårdsbutik finns på Aspöja. På Birkö sydost från Aspöja kan du köpa rökt fisk hos Kejsarens fisk 

Gryt skärgård

Harstena

Ca.22 km sydost från Mon.
Sommartid är den kända ön Harstena livligt trafikerad av både färjor och segelbåtar samt kajaker. Det är en pärla i vår skärgård som bäst upplevs genom att paddla in i Båtsviken från väst, då välkomnas man av dom vackra båthusen som ligger skyddat för havet i sundet. Där finns under högsommaren restaurang, bageri, café med ett minilivs, fiskrökeri samt stugor.http://www.harstena.se/    Tel 0123- 420 50

Håskö

Ca. 21 km syd från Mon.
Skärgårdsmiljö när den är som vackrast; gammalt samsas med nytt i harmoni vilket kan upplevas via en vandringsstig. Rökt fisk samt glass bidrar även till att göra Håskö till ett favoritställe att göra ett strandhugg på. Vill man stanna längre finns det några stugor samt en strandbastu med badtunna att hyra.
http://hasko.se/ 
Tel 0123-430 04, 430 24

Ämtö

Ca 20 km syd från Mon.
Ämtö är ett bra alternativ som övernattningsö för stora grupper. Där finns all bekvämlighet som behövs, till och med en bastu. Ni kan välja att bo i små stugor alternativt tälta på en stor gräsplan (glöm ej att kontakta före övernattning). På ön finns en fin vandringsled, sommartid även ett minicafé.
http://amtostugorna.se/ 
Tel. 073-4433448

Häradskär

Ca 32 km sydost från Mon.
Som en sista utpost i Östergötland ligger Häradskär med sin majestätiska fyr blinkandes ut mot horisonten. Man kan bo på vandrarhem i den nyrenoverade gamla fyrvaktarebostaden. En tur dit är ett äventyr för den rutinerade paddlaren.www.haradskarsfyrplats.se/
Tel. 070-877 65 52