Självklart älskar hunden att följa med på äventyr i kajaken!

Vi hjälper gärna dig och din bäste vän få uppleva härliga skärgårdslivet tillsammans

 

Kajaker anpassade för hund

Vi har stora trippelkajaker där även en stor hund får gott om plats i den mittersta sittbrunnen. Fungerar även att paddla ensam med hunden.. Med en av våra mindre dubbelakajaker som man orkar lätt paddla ensam så får hunden hela främre sittbrunnen för sig själv. Vi väljer rätt typ av kajak så det fungerar perfekt för hunden att följa med.

Flytväst på!

Förstås skall hunden alltid ha flytväst. Den behöver vara helt anpassad efter storlek så att den verkligen fungerar ifall vovven skulle hoppa i för en simtur. En bra hund flytväst är utrustad med handtag så att det fungerar att smidigt lyfta upp hunden tillbaks i kajaken. Vi har inga hundflytvästar att hyra, dvs. du behöver ta med en egen till din hund.

Hundliv på kobbar och skär

Under tiden 1 mars till 20 augusti måste du hålla din hund under extra stor uppsikt när ni är ute i naturen.  I skärgården övärld är det koppeltvång som gäller.  Syftet är att skydda de vilda djuren, både däggdjur och fåglar, under den mest känsliga tiden när djuren får sina ungar.

Kajakinstruktör Emma, vår specialist på allt med hund

Är du osäker på hur du ska göra för att hunden skall känna sig trygg i kajaken så rekommenderar vi att ta en hundanpassad Kajakkurs. Kajakinstruktören Emma som specialiserat sig på hundar kommer ge både dig som hundägare samt din fyrbenta kompanjon en trygghet runtom samt i kajaken, för att inte tala om en rolig upplevelse för alla inblandade.  

Vi hjälper dig att skapa en grund för att kunna ta med hunden på fler kajakupplevelser, en dagstur eller varför inte en längre tur med övernattning?
Pris för en privatlektionstimme 800:- ,ingår kajak för en eller två personer plus hunden samt kajakinstruktör Emma som är erfaren hund specialist.
För ledig tid, slå oss gärna en signal så hittar vi en bra tid för er! Behöver du köpa en hundflytväst, hjälper vi dig gärna med expertråd .

 

Härliga tips från reportaget i tidningen Härliga Hund
 om kajakupplevelser tillsammans med vovven!