Självklart älskar hunden att följa med på äventyr i kajaken!

Vi hjälper gärna dig och din bäste vän få uppleva härliga skärgårdslivet tillsammans

 

Kajaker anpassade för hund

Vi har stora trippelkajaker där även en stor hund får gott om plats i den mittersta sittbrunnen. Fungerar även att paddla ensam med hunden.. Med en av våra mindre dubbelakajaker som man orkar lätt paddla ensam så får hunden hela främre sittbrunnen för sig själv. Vi väljer rätt typ av kajak så det fungerar perfekt för hunden att följa med.

Flytväst på!

Förstås skall hunden alltid ha flytväst. Den behöver vara helt anpassad efter storlek så att den verkligen fungerar ifall vovven skulle hoppa i för en simtur. En bra hund flytväst är utrustad med handtag så att det fungerar att smidigt lyfta upp hunden tillbaks i kajaken. Vi har inga hundflytvästar att hyra, dvs. du behöver ta med en egen till din hund.

Hundliv på kobbar och skär

Under tiden 1 mars till 20 augusti måste du hålla din hund under extra stor uppsikt när ni är ute i naturen.  I skärgården övärld är det koppeltvång som gäller.  Syftet är att skydda de vilda djuren, både däggdjur och fåglar, under den mest känsliga tiden när djuren får sina ungar.

Att glida fram på en stilla dag bland kobbar och skär i havsbandet, är en härlig upplevelse. Och kan du ta med jycken på färden blir det extra trevligt.  Många bra tips om vad som du behöver tänka på inför och under din kajaktur hittar du i tidningen Härliga Hund
Läs gärna reportaget om en av våra medarbetare och hennes hunds  kajakupplevelser tillsammans i Sankt Anna skärgården!